naik bas seorang ??!!

hi semua!
fara baru je sampai UTP nih
setelah berbulan-bulan asyik balek sini berhantar jee (bukan anak manja ye)
hari ini la first time naik bas

xpercaya??
nak bukti??!!
hamek kau tiket bas nih
bukan 1 tapi dua yerr 


wuhuuuu gembira pulak budak ni yerr
ish ish ish
sorang tu beb, berani x? hahaha

mula-mula tuh naik bas SRI MAJU utk ke ipoh
haishh =,=
mula la nak geram.......
sepatutnya kn korang, dia ikut HIGHWAY
pastu boleh pulak dia ikut jalan lama
sabar je la
baik hamek bas biasa jerr :|
pastu nak amek orang pulak kt Sg Siput
aishhh melambatkan lagi je aderrr
waaaaaaaaa xsuka xsuka xsuka
nasib baik sampai jugak
kalau tidak nak je luku drebar bas tuh
XD
tapi kan sekali tuh
time berhenti kt traffic light
drebar tu tetiba bukak pintu bas
terkezut eden hahahaha
rupenya dia nampak kete kwn die kt sebelah yang membawa pajero
boleh pulak sembang-sembang yerr pakcik
x ke bahaya tuhh
aiyooo pakcik nihh
nasib baik saya cool je time tuhh
-,-
then dalam pukul 3.30 kot
ketibaan saya di depan Shell
kihkihkih
siap ada karpet jalan menanti 
weeeeeeeeee

pastu terus la terkedek-kedek beli tiket bas roadway
sebab kul 4.00 bas ke Lumut da nak bertolak
then rushing-rushing la nak naik
hehehe takut kena tinggal XP

dalam bas tuhh, suasana yang sangat hangat!
aircondnye macam xdenye
lagi la frust
makan pun bagus
hati girang kembali
yeaaaa
bukak la bekalan iaitu keropok pedas kegemaran
aishh punya la susah nak bukak sampai kena gigit
tup tup waaaaaa
BERTERABUR kat lantai bas tuhh
sedihh gilerrr :(
ada sikit-sikit je yang tinggal
demi hati yang musnah, fara pun makan jugak
waaaaa makan dalam kesedihan

lepas bas tu da jalan,ada la sorg apek tua nih duduk sebelah
fara orite lagi
then bile pakcik ni turun
ada la mamat berbaju merah yang duk tempat lain sibuk duduk sebelah
aishhh mencurigakan betul
takut jugak
(*,*) tulun tulun
"dalam hati nih,siap la ko klu buat bukan-bukan,
aku flying kick tau"
(heroin tae kwon do yang perasan ! hahaha)

mata nih duk tengok jalan la da sampai ke belum
takut giler terlepas mau je meraung dalam bas tuh
ahahaha bile mamat tu turun je, terus fara duk tempat dia
supaya xde org duduk ehehehe
sebenarnya duk tunggu je ble nampak UTP 
takut terlepas

meneruskan perjalanan ke dalam dengan 
kaki kaki dan kaki
jalan kaki la woii
xkan nak tunggu putera raja pulak
sampai kiamat pun xsampai tau
ahahahah
kurus la eden nihh tau
then ada akak senior kot tumpangkan
ohh SAGA MERAH time kasih yerr !!

da sampai hati ni girang pulak
patut sedihla kan 
uwaaa nak rumah
hahaha cam kanak-kanak ribena !

ok la nak rehat nih
besok nak sambung maraton ke rumah
nak kena balik rumah balek
sebab lusa ada re-test lesen moto ku
ari tuh gagal hahahaha :P
balik utp ni pun semata-mata nak dtg kelas
hahaha rajen la sgt yerr
belajar leklok yerr

pesanan utk diri sendiri :
semoga tak gagal lagi yerr :D

ok la,till then

lots of love,
~fara sakura~

2 comments:

tasyachelsi said...

ahahaahah..gagal test lesn moto..ahahah..blaja ngan ak la 9t..

farasakura said...

tamau2 XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...