BEN ASHAARI ! MASIHKAH KAU INGAT ??

 
pembuka bicara.....
 
buah delima buah kasturi,
makan-makan di pagi hari,
hajat apa datang ke mari,
mestilah nak baca entri ini.


segmen baru lagi dengan abg ben..heee trimas abg ben :)

ok sekarang kita nak rewind kisah ku sebagai blogger...anda dah bersedia??
 
loading......tett...tett.......tettt.....
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
salam alaik!

al-kisah seorang blogger telah mengisi borang untuk mencipta blognya yang pertama yang diberi nama farasakura dan beralamat di http://miszfarasakura.blogspot.com/
 
paling latest blog ni fara namakan as mr bloggie, my sweetheart...heeee

---------------------------------------------------------------------------------------------

pengalaman mengajar kita......

waktu fara mula-mula buat blog ni, sangat-sangat tak aktif...malas kot nak bukak blog nihh..
asyik duk bukak fb+skype+gtalk+oovo ajerrr

tapi dalam sebulan-dua baru-baru nih, start dari bulan 12 kot, fara kembali meng-aktifkan diri dalam dunia blog nihh..seriously semakin addicted...OMG!
mula la berjalan-jalan di blog orang lain dan masuk contest dan giveaway
jalan sana....jalan situ...redah sana...redah situ ...
 perasaannya tersangat la best tau..tak tipu nihh...banyak yang fara dapat bila aktif dalam dunia blog nih
dapat kawan baru dapat tahu benda baru dapat hadiah lagi..macam-macam ada tau

 kawan-kawan saya yang sweet dan kacak....

waktu mula-mula tuh,kira sikit la kawan-kawan stat dari 0 la kan, kemudian dah bertambah-tambah sampai la sekarang fara dah ada dalam 155 kawan baru dan lama
rajin-rajin la korang terjah fara ok :)
fara suka berkawan-kawan 

paling latest fara suka berbalas comment kat chatbox someone nihh..
dia comment kat chatbox fara fara comment kat chatbox dia
 haaa best kan dapat sembang-sembang camtuhh nasir oii
 
asam garam dunia blog....
 
suka dan duka dalam dunia blogging ni..ummm xde la banyak duka kot sebab masih baru la..kira junior lagi nih :) 
yang best banyak gak kot..heee kenal kawan baru yang best-best macam korang
 
mereka yang istimewa .....
 
insan pertama yang komen kat mr bloggie ni ialah ........
 
jeng...jeng....jeng.....
 
inchik ganu 
inilah blogger tegar yang dok rajen jugak commet kat sini..heeee my sinior ..jom terjah dia
belog dia sangat-sangat la cun .. xtipu nihhh...haaahaa
 
 
dialah blogger......

siapakah blogger yang jadi inspirasi cik farasakura nih...ummm tak tahulah..heee
semua kot..xkisah la blogger baru atau lama... fara suka terjah blog korang dan jadikannya inspirasi untuk mr bloggie nih..orait..


kata-kata semangat kat korang
 
jom la kita enjoy dunia blogging ini...sangat best kalau korang gunakan dengan sebaik-baiknya..
kadang-kadang korang dapat jumpa sesuatu yang korang tak pernah tahu atau tercari-cari nak tahu..dan pastinya banyak ukhuwah yang dapat korang jalinkan di sini..di dunia maya

penutup bicara....

blog yang paling latest fara follow ialah .........

adess tak ingat la..banyak jugak blog yang diterjah tadi..heee :)


until then----

10 comments:

Qaseh dalia adelia said...

hehe asam garam dunia dear ~ nyata , fantasy , maya semuanya ada dugaan

FaKArePa!n said...

singgah dari segmen ben ashaari

farhaniza azman said...

salam perkenalan;
saye dtg sini dr blog abg ben... heheh.. pasni nk join jugak la...
hurm..saye pun baru lg blogging ni...so, x byk sgt pengalaman..just beruntung sbb dpt tau kewujudan BA..so, byk tips dpt..hehehehe....jom folo saye plak..

http://holylightfarhaniza.blogspot.com/

Matika said...

hai salam perkenalan dari mamat..
huhu...kita sama2 dah join segmen abg ben..he3
follow mamat ok.

farasakura said...

@Qaseh dalia adelia\

yup... dan itulah yang buat kita tabah!

farasakura said...

@FaKArePa!n
thanx :)

farasakura said...

@farhaniza azman

salam kenal jugak :)
okie dokie thanx datang k

farasakura said...

@Matika

thanx :) okie dokie ♥

farhaniza azman said...

salam perkenalan;
saye dtg sini dr blog abg ben... heheh.. pasni nk join jugak la...
hurm..saye pun baru lg blogging ni...so, x byk sgt pengalaman..just beruntung sbb dpt tau kewujudan BA..so, byk tips dpt..hehehehe....jom folo saye plak..

http://holylightfarhaniza.blogspot.com/

FaKArePa!n said...

singgah dari segmen ben ashaari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...