port BUNUH DIRI erkkk

dunia....dunia....

fara baru je baca berita harian online
tengok tajuk pun da tahu kan
kes bunuh diri la
seriously takutnya bila fikir
dah la berdosa+xcium bau syurga pun tau
jauhkanlah kita semua ye
aminn

ringkasan dari berita tu
-----------------------------------------
ada penduduk dakwa yang tempat tinggal diorang da jadi macam port orang suicide ni
da lebih 60 kes dah pun
ni menyebabkan diaorang pun dah macam trauma
tingkat yang dipilih adalah tingkat 14
mak oii tingginya
so diharap pihak berkuasa dapat tangani kes ni 

ni la tempat die
sumber berita harian online
-----------------------------------------

kepada yang nak atau terfikir nak atau pun niat nak bunuh diri tu
balik lah ke pangkal jalan
pintu taubat sentiasa terbuka insyaAllah
 
dan 
petua 
 kalau korang dalam stress atau ada masalah yang membuatkan 
korang macam xbermaya untuk hidup
 
1. ceritakan masalah kat sesiapa atau at least tulis la kat mana-mana (blog pun boleh)
luahkan+jangan pendam 
 
2. penuhkan masa dengan aktiviti yang menyeronokkan dengan kawan-kawan
cuba atasi perasaan itu 

yang paling penting bagi orang Islam
ingatlah Allah sentiasa ada untuk kamu
 
nota kecil : saya suka jadi kaunselor....heeee
 
 until then------

2 comments:

sue. said...

heee......baguslarh die...nak jadi kaunselor ea...heee...meh jadi kaunselor sue na...

farasakura said...

ok jerr :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...