Blogger Paling Natural Beauty

Kecantikan semulajadi atau lebih mudah dikenali sebagai natural beauty adalah menjadi idaman setiap manusia terutamanya bagi golongan wanita. Namun lambakan produk kecantikan menjadikan kulit dan wajah mereka tidak lagi seperti dulu. Kulit yang bermasalah juga berpunca daripada amalan pemakanan yang tidak sihat dan juga kerap memakan fast food.

Hari ini, saya farasakura ingin menyelinap dengan lebih jauh lagi hal yang mengaitkan dunia blogger dan natural beauty. Fakta ini lebih ditujukan kepada kaum wanita dan lebih ranggi dipanggil girls ☺


Kecantikan memang sesuatu yang sinonim dengan girls di luar sana. Ye la, siapa yang tak nak cantikkan. Namun selalunya persepsi  sesetengan girls di luar sana terlalu dahagakan kecantikan dan terlalu mahu menjadi yang tercantik. Tengoklah berapa banyak jenis pertandingan ratu kecantikan, Miss World, Dewi Remaja, Mrs World, Gadis Melayu lah dan macam-macam lagi.

Girls sekarang makin ketagih dengan memakai koleksi produk kecantikan yang ada di pasaran. Kalau nak keluar rumah tu, tak sah la kalau tak pakai maskara, lipstik,lipgloss, eyeshadow lagi, blusher lagi.. Memang tak salah, tapi pemakaian itu perlu berpada-pada.. Secalit pun cukuplah, jangan setampuk letak. Korang dah memang cantik tanpa mekap pun okey !

Namun begitu, masih ada golongan yang masih mengamalkan cara tradisional, contohnya memakai bedak sejuk, cuci muka pakai air basuhan beras, dan mengelakkan makanan yang berminyak dan tidak berkhasiat. Cara ini lebih nampak semulajadi dan tidak merosakkan kulit. Namun semua itu terpulang kepada diri masing-masing.

Baiklah, tanpa berlengah lagi, farasakura nak kongsikan dekat korang blogger yang paling farasakura suka tengok muka diadalam dunia blogging ni tapi dia ada tumbler je.. Tapi serius la tak pernah jumpa...hadoii =,=

Jeng...........Jeng...........Jeng...........Jeng...........Jeng...........Jeng...........
yang sedang baca tu pun natural beauty yer,,,hihihi jangan kembang hidung plak pasni :) 
she looks beautiful right ?http://hanatajima.tumblr.com/



5 comments:

mia.lia said...

ghee..hana tajima !
kiut gilerrr XD

mira_nas said...

hehe.. natural beauty eh?
selalu je g kelas dengan bare face..
tapi skang kena juga pakai apa2 untuk protection.. banyak pencemaran lorh

farasakura said...

@mira_nas klu setakat pkai sunblock pun ok jer kan ? tp kalau nk pkai yang lain pun ok jer..tp berpada :)

farasakura said...

@mia.lia mmg comel kan kan :)

farasakura said...

@mira_nas klu setakat pkai sunblock pun ok jer kan ? tp kalau nk pkai yang lain pun ok jer..tp berpada :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...