Skip to main content

farasakura akan beradobe photoshopping malam ni

Hai semua....malam ni farasakura ada tugasan besar..wooo besar mana korang tak perlu tahu tapi yang penting malam ni farasakura kena beradobe photoshopping yer..satu cabaran bagi farasakura sebab selama ni sangat la kemalasan untuk membuka PS ni.. Yela dah ada Photoscape yang senang..kihkihkih

Malam ni farasakura ada beberapa tugasan nak diselesaikan.. Jom kita tengok banyak mana la yang ada.. Adess
- Buanting
- Blogging
- Nota Oil & Gas
- Task Academic Writing

Yang peliknya, blogging takkan tertinggal dalam list farasakura.. Mak aihh dia ni.. Rajin beno ye nak berblogging sesajerr dan update lagi nak blogwalking lagi.. Hadoii

Jawapan farasakura : "Oh well, you know me ☺"

Ok la farasakura nak start buat bunting ni (betul ke ejaannya ?) ..Dia macam poster yang besar tu la.. Hihihi ada bakat ke ? InsyaAllah nanti dah siap farasakura tunjuk kat korang semua tau.. Korang, header farasakura tu tak sempat la nak buat baru lagi, tunggu besok ke lusa kalau ada masa farasakura buat la yerr..

Ke ada jejaka hensem nak tolong ? Hahaha nanti farasakura belanja aiskrim Cornetton Royale, mahu ? Kejap lagi ada je yang nak sekeh farasakura..kihkih

muka bajet kreatif photoshop..euwww
Ok la nak start buat kerja ni.. Nanti farasakura update lagi tau.. See yaa

Comments

Nabilah Zainal said…
bunting la sayang oi...

btw, abbreviation for photoshop --> PS. >,<
Nour Akmal said…
hye..
singgah cni..

jom join GA blog sy..

http://jarijemariemas.blogspot.com/2011/02/jarijemariemas-first-giveaway.html
r-5 said…
fuyyyooo. saya pon tak pandai. tapi suka hantam2 pakai photoshop ni~ huhuhu. ikut cita rasa.

Popular posts from this blog

I wish to have pretty as GEISHA and wear a kimono

Hey readers..

Do you know about geisha ? have you read about the story of a geisha entitled "Memoir of Geisha".. I wondering are they are pretty as what i'm thinking about.. Hmm let me see.. I try to google to see their actual face of a geisha and i found few of these pictures..


I wish to buy a kimono for myself when i have enough money..Perhaps i can have it before i grad from UTP.. I wish to buy the preetiest one..

And of course i would by the kimono made by the Japanese..but i have to wait until my money is enough.. Do you think kimono suit with me well? Let me think..haha i'm short..Will i find the correct size for me.. perhaps not the kids size..winks*

I will try the kimono's online shop..I just want to survey first...hahaha maybe if i'm rich enough i will make a contest and the prizes are kimono's..

Is that weird if  we wear kimono  in Malaysia? I guess so but maybe i can wear it for dinner or anything special..haha just a simple kimono will make you …

Things has been so difficult

Years to knowing
Years of loving
But we still cant understand each other
Despite of the love we have

Too hard to control
Too emotional to think
Too stressful to endure

Love is not a compromise
Love is about accepting
If we can't accept them now,
how can we accept them later?

Human is complicated. Man and woman.
But still we are human.

Breathe and breathe
Keep trying

Love while you have
Love while you can
Cause u dont know when they'll be gone

FS

tutorial : header transparent yang simple

Salam alaik bloggers..Semalam ada seorang blogger yang minta ajar macam mana nak buat header.. Terkezut jugak sebab farasakura takdelah expert dalam buat header yang cun-cun kan.. Tapi untuk buat header simple-simple je boleh la..

Sebelum tu, korang haruslah ada adobe photoshop xkisah la CS berapa pun dan kena la pandai guna.. Sikit2 pun ok..Yang ni kalau nak lebih cantik laa

dan korang kena ada FONT yang comel-comel yerr -> tuto font yang comel

Header terbahagi kepada empat :
1. Header bergambar dan tulisan
2. Header gambar sahaja
3. Header tulisan je
4. Header bergambar,tulisan dan status twitter

Banyak lagi la jenis header.. Tapi farasakura takdelah expert nak buat tuto header tapi nak promot tuto orang lain je.. Ada banyak otai blogger tuto yang dah buat.. Jom tengok

MY TOP FAVOURITE hanna fauzan
intan nurul fateha
lissa Arissa

farasakura nak buat tuto jugak la tapi yang simple je tau..Pls saya masih newbie dalam photoshop ☺
1. Open file Adobe Photoshop korang..farasakura..K…