jenis blogger seperti anda ?

siapa ? aku ke ? betul ke ?
bismillah dulu sebelum baca

dunia blogging sekarang dah jadi macam satu fenomena kepada rakyat Malaysia ...ececeece Malaysia aje ke ? mungkin la....sekarang kita lihat ribuan ++ dan mungkin jutaan blogger yang ada kat Malaysia jerr.. Dalam ribuan jutaan tu mestilah ada yang aktif dan tak kan...dan munculllah lah juga jenis-jenis blogger yang macam anda..Antaranya

1. GILA BLOGGING
     - golongan blogger ni ialah jenis yang rasa tak bila xbukak blog je, rasa macam tak lengkap je hari tu...bila dah bukak tu, macam-macam la aktiviti nak buat...rasa nak pergi blog orang la..update entri la...macam-macam la lagi...blog tu dah jadi rutin harian dia lah.. dah jadi rumah kedua blogger ni.. sampai nak makan pun depan blog...adehh siapakah ?
 
2. GILA CONTEST & GA
    -  yang ni pulak blogger yang pantang nampak contest atau giveaway... mesti nak join punya la..muka dia tu dah kira muka wajib masuk benda-benda nih...sangat komited betul...kalah menang dia xkisah janji dia cuba...yang malas tu bila kena tag banyak²...aiyoo siapa la tuan punya badan ?

3. GILA BLOGWALKING
    - ni lagi jenis..blogwalking memanjang...asyik dok singgah je chatbox / shoutbox orang... mana² blog semua ada nama dia...ayat² feymes golongan ni "singgah sini ye"/ "blogwalking kat sini"..haaa siapa² ?

4. GILA FOLLOWER
    - yang ni selalu muncul kat chatbox/shoutbox...ayat panas dia guna "hai saya dah follow, awak bila lagi ?" atau "dah follow...jom follow saya pulak"...tapi kadang² yang peliknya, tengok kat follower tak bwaertambah pun...bila masa la dia follow eden ni ?? konpius²...siapa pulak ni ?

5. GILA ENTRI
    - kes yang ni lain sikit...kalau boleh setiap hari 10 entri dia nak buat...idea banyak sangat la pulak...kreatif punya orang ni...haaa rajin la sangat update..bagi dia, setiap saat, minit atau jam sangat berharga..jadi gunakan dengan sebaiknya..kalau entri kongsi maklumat bagus jugak kan...walawehh siapa ?

Cukup-cukup ! Banyak sangat jenis blogger lagi ni...Korang rasa korang yang mana satu ? Haaa cepat pilih..Rapat² sini...Mai² sini..Kita pilih mana yang berkenan..Jangan tak nak mengaku pulak yer..Fuhhh

Kejap lagi ada pulak yang naik angin baca entri ni ..Siapa yang angin tu, sila jauhkan diri dari laptop..Nanti berbau...Hahaha sebenarnya yang atas tu semua cermin kat diri sendiri..adess terkena balik aku =,= tapi yang no 4 tu xde la yerr...xpenah woo ckp cmtu...tapi suka je kalau dapat kawan² ramai heee betul tak ? (angguk² )

this is the craziest blogger ever XD

14 comments:

Qaseh dalia adelia said...

qaseh gila2 remaja..haha gile entry kot eh gila blogging lah

farasakura said...

@Qaseh dalia adeliaheee XD

nub said...

hehe.. gila gila remaja bleh dak?

Ain Tralala said...

"gila-gila" he3.. lama dah xbaca majalah gila gila.. yang gila follower 2,jgn di ikut... yang len xpa... betul x????

nelly said...

nelly yang mana ye ?
semua gila2 . .hehe

a n a . i z z t y said...

Ana jenis GILA ENTRI...hahah..ade je nak post entry...and sometimes GILA BLOG...kadang2 banyak jugak blog ana...kat wordpress ada..tumblr ada..hahaha...tapi yang GILA FOLLOWER tu..alahaiii..ade je yang kata "bila nak follow blog ..x follow lg eh?" masalahnya dia pon xd plak nak follow Ana..hahha..macam2 ragam :)

farasakura said...

@nubhaha tak bolehhhh

farasakura said...

@Ain Tralala yup...1000% correct

farasakura said...

@nellygila-gila-gila

farasakura said...

@a n a . i z z t ytu lahh kan...adess

tim said...

saya tengok timing juga
kadang2 hari ni gila blogging
esok2 gila blogwalking
lusa gila contest
heeeeee

tim said...

saya tengok timing juga
kadang2 hari ni gila blogging
esok2 gila blogwalking
lusa gila contest
heeeeee

Ain Tralala said...

"gila-gila" he3.. lama dah xbaca majalah gila gila.. yang gila follower 2,jgn di ikut... yang len xpa... betul x????

farasakura said...

@Qaseh dalia adeliaheee XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...