Sunday, February 27, 2011

tutorial : 4 cara mudah nak tukar background

Salam alaik..farasakura nak bagitahu cara yang sangat mudah untuk tukar background blog korang. Ikut step kat bawah ok.. Simple jerr ☺Cara ini sangat tidak menyusahkan korang untuk cari coding background..Atau berdepan dengan code HTML yang banyak =,=

1. Download background yang korang nak
2. Klik Design -> Template Designer -> Background
3. Klik kat step kat anak panah


 


4. Klik DONE dan pastikan background anda dalam tile macam kat bawah tu ☺


dah siap...
apa-apa masalah bagitahu yerrr...cara ini telah dicuba oleh QDA XD

14 comments:

sarah mohamad said...

baru ku tahu. selalu tukar secara manual. teehee .

tens atas info ni :)

ROROI said...
This comment has been removed by the author.
ROROI said...

yela2..nanti sy buat la...:P

farasakura said...

@sarah mohamad weee pleasure :)

farasakura said...

@ROROI buat jgn tak buat XD

Anonymous said...

hehe. perbanyakan tutorial ya. :) thanks for sharing.

^^

farasakura said...

@SyafiqRidhwan heee thanx :)

aleen aiden said...

alin macam yg 1st komen 2.sblom ni tukar cara manual je.hu3

farasakura said...

@aleen aiden hee cubalah yerr :)

aleen aiden said...

alin macam yg 1st komen 2.sblom ni tukar cara manual je.hu3

farasakura said...

@SyafiqRidhwan heee thanx :)

SyafiqRidhwan said...

hehe. perbanyakan tutorial ya. :) thanks for sharing.

^^

NaZha 나자하 said...

nak tanya. yg tu kalo kat sana jer. camner plak kalo nak full background like your blog ni? sy pakai template yg baru n sangat2 la x tau camner nak tuka background. please help me :(

farasakura said...

@NaZha 나자하 dear tgok langkap 4 baik2 :) pastikan background tu tile..

Trip to Toronto and Montreal (Day 2)

Assalamualaikum and hello everyone, On the second day, we went to the one and only Niagara Falls. Oh my goodness, this is one of my dre...