tutorial : 4 cara mudah nak tukar background

Salam alaik..farasakura nak bagitahu cara yang sangat mudah untuk tukar background blog korang. Ikut step kat bawah ok.. Simple jerr ☺Cara ini sangat tidak menyusahkan korang untuk cari coding background..Atau berdepan dengan code HTML yang banyak =,=

1. Download background yang korang nak
2. Klik Design -> Template Designer -> Background
3. Klik kat step kat anak panah


 


4. Klik DONE dan pastikan background anda dalam tile macam kat bawah tu ☺


dah siap...
apa-apa masalah bagitahu yerrr...cara ini telah dicuba oleh QDA XD

14 comments:

sarah mohamad said...

baru ku tahu. selalu tukar secara manual. teehee .

tens atas info ni :)

ROROI said...
This comment has been removed by the author.
ROROI said...

yela2..nanti sy buat la...:P

farasakura said...

@sarah mohamad weee pleasure :)

farasakura said...

@ROROI buat jgn tak buat XD

SyafiqRidhwan said...

hehe. perbanyakan tutorial ya. :) thanks for sharing.

^^

farasakura said...

@SyafiqRidhwan heee thanx :)

aleen aiden said...

alin macam yg 1st komen 2.sblom ni tukar cara manual je.hu3

farasakura said...

@aleen aiden hee cubalah yerr :)

aleen aiden said...

alin macam yg 1st komen 2.sblom ni tukar cara manual je.hu3

farasakura said...

@SyafiqRidhwan heee thanx :)

SyafiqRidhwan said...

hehe. perbanyakan tutorial ya. :) thanks for sharing.

^^

NaZha 나자하 said...

nak tanya. yg tu kalo kat sana jer. camner plak kalo nak full background like your blog ni? sy pakai template yg baru n sangat2 la x tau camner nak tuka background. please help me :(

farasakura said...

@NaZha 나자하 dear tgok langkap 4 baik2 :) pastikan background tu tile..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...