Cubaan bunuh diri di KB Mall

Pengunjung di KB Mall dikejutkan percubaan membunuh diri seorang pelajar perempuan pada pukul 4.00 petang tadi. Punca bunuh diri masih belum diketahui. Ada desas-desus yang mengatakan puncanya sebab SPM la cinta la..Macam-macam lagi la.. Tapi hakikat sebenarnya hanya tuan empuanya badan je la yang tahu..

Mangsa cuba diselamatkan oleh pasukan bomba namun dari pandangan mata kasar, kita lihat dia seperti tidak mahu dibantu. Tapi tak tahulah hakikat sebenarnya macam mana kan.. Huhuhu... Namun beberapa ketika, tangannya terlepas dan dia terjatuh. Orang ramai menjerit ketakutan namun dia berjaya diselamatkan oleh tilam yang telah disediakan oleh bomba. Alhamdulillah.

Untuk melihat detik-detik cemas semasa operasi menyelamatkan dan dia terjatuh tu, sila tonton video ni.



Nauzubillah.. Bunuh diri adalah HARAM disisi Islam. Takkan cium bau syurga pun tau. Jauhilah diri kita daripada perbuatan ini. Nasib baiklah dia terselamat dan cedera ringan je, kalau betul-betul mati hmmm wallahualam nasibnya di akhirat sana...

Nasihat dari FS, walau macam mana pun masalah yang kita hadapi even SPM teruk ke putus cinta ke hilang barang kena curi ke, xkisah la apa pun. Kita mohon pada Yang Esa supaya hati kita ni tetap bersyukur dengan apa yang kita ada dan redha dengan takdir.

Untuk renungan bersama...
”janganlah kamu membunuh dirimu, kerana Allah maha menyanyangimu” – maksud surah An Nisaa : 28

8 comments:

sarah mohamad said...

baru je tadi kawan msg kata ada percubaan bunuh diri di kbmall. ntah lah apa punca nya. tak sayang nyawa agaknya.

shafiqabdshukor said...

bese la akhir zaman..
moga2 beliau cpt sembuh dan insaf..
dulu time matrik ad gak kawan cmtu..
siap nk terjun lg...
pstu kitorg rmi2 pegang die..
dunia..dunia..

farasakura said...

@sarah mohamad tu la..huuu xsyg nyawa lgsung...huhu

farasakura said...

@shafiqabdshukor yeker..huuu tkutnyer (T__T) semoga diorang y pk nak bunuh ni, balik ke pangkal jalan kan :) aminn

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

ps: dah tgk entri pasal cubaan bunuh diri ni..ntah apa2, byk cara lg blh selesai masalah..

farasakura said...

@BLADE EDGE wslm....salam kenal yerr :)
p/s : tu ar banyak lagi cara lain...semoga dia berubah

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

ps: dah tgk entri pasal cubaan bunuh diri ni..ntah apa2, byk cara lg blh selesai masalah..

shafiqabdshukor said...

bese la akhir zaman..
moga2 beliau cpt sembuh dan insaf..
dulu time matrik ad gak kawan cmtu..
siap nk terjun lg...
pstu kitorg rmi2 pegang die..
dunia..dunia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...