Darah B yang pemalu..Hadoi nak derma darah pun tak jadi =,=

Salam alaik...

muka semangat gila ..hahaha
Selalu kita dengar orang pemalu kan? tapi yang kes kali ni, darah pulak yang malu-malu kucing nak keluar. Wuwuwu sedihnya.. Dah bersemangat gila tapi darah ni pemalu sangat.. Hadoii =,=

FS baru je balik dari Undercroft Chancellor Complex, UTP. Niat di hati memang ikhlas nak derma darah tapi biasa la gementar tu konfem la ada kan kan..Kitaorang pergi 3 orang, FS, Mizah dan Nadia.. Tapi FS je lepas sebab darah diaorang timbul.. Hehehe


Semua dah pas, berat dah okey, blood pressure pun ok. Tapi bila dah masuk jarum gedabak besar tu kat lengan, darah macam lambat gila nak jalan.. Wuwuwu peliknya... Kenapa darah saya pemalu sangat.. Geram! Pastu dia cakap lepas jarum tu masuk, area lengan tu merah. Hahaha adess darah plak macam lambat je nak jalan.. Ape kes darah oii

wanita pertama..ececee
Jadi orang tu cakap, nak stop je.. Sedih woo =,= so dia tanya nak buat kat tangan sebelah lagi tak? FS pun macam teragak-agak jela.. Yela mesti la still gementar kan.. Huuu so lama-lama dia check pressure so dia kata xyah la sebab FS macam takut-takut.. Sedih gilerr =,=

Tapi xpe la niat dah ada kan.. so FS berniat nak pergi lagi petang ni atau besok. Hehehe sila support FS yerr.. Hehehe nak kena berani ni besok.. Yeayy !! Eh lupa nak saya berdarah B okeh...Hehehe dah lama tau dah pun..


p/s : Sebenarnya tangan ni still sakit lagi.. Xtau nape..Wuwuwu .. Takpe..besok masih ada ! Warga UTP sila lah menderma darah anda.. Pastikan berat lebih 45 kg yer.. FS pun cukup makan je.. Adess.. See yaa

14 comments:

Shazwan said...

sy dah derma 3 kali..darah jenis O..

farasakura said...

@Shazwan yekerr...wahh bestnyerr..FS xlepas2 lagi wuwuwuwu

Shazwan said...

tp skang dah xlpas plak..sbb stiap kali nk derma mst kadar nadi naik..macam cemas teramat sangt..pelik btl sdangkan da bese derma darah..huhuhu

farasakura said...

@Shazwan haaa boleh plak xlepas...adess

xsyiok kan? bila dah semngat pastu xbley nk derma darah..sedey gila..wuwuwuw

Farah said...

farah x pernah lagi ada pengalaman derma darah..pengalaman cek darah tu pernah la..hihi

Shazwan said...

hehe...xpe nnt cuba lagi..

farasakura said...

@Farah cek darah sng je...heee

farasakura said...

@Shazwan thanx ;) besok mmg nak pergi try lagi..hehee yeayy !!

p/s : doakan FS berjaya yerr..ecece cam nak g perang je..padahal nak g derma darah..XD

afiq. said...

darah B tak laku ah..hahaha

farasakura said...

@afiq. ngeng kau...xdenye xlaku =,= darah ko y xlaku..hahhaha

farasakura said...

@afiq. ngeng kau...xdenye xlaku =,= darah ko y xlaku..hahhaha

farasakura said...

@Shazwan thanx ;) besok mmg nak pergi try lagi..hehee yeayy !!

p/s : doakan FS berjaya yerr..ecece cam nak g perang je..padahal nak g derma darah..XD

Farah said...

farah x pernah lagi ada pengalaman derma darah..pengalaman cek darah tu pernah la..hihi

Shazwan said...

tp skang dah xlpas plak..sbb stiap kali nk derma mst kadar nadi naik..macam cemas teramat sangt..pelik btl sdangkan da bese derma darah..huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...