Dugaan menjadi seorang blogger yang bernama farasakura

Hidup di dunia ni tak lari dari dugaan, cabaran, kutukan dan kebencian yang perlu dihadapi. Macam tu jugak hidup berblogging. Yela tak semua orang akan suka dengan apa yang kita minat. Kalau kena kutuk ke perli ke biasa lahh.. Adat dunia nih.. Manusia tak pernah suka dengan kelebihan orang yang lain.

Nama aku farasakura.. Mesti yang selalu datang sini dah tahu kan pemilik blog ni. Seorang yang gila blogging. Online blogging sebanyak mungkin yang dia mahu sampai semua kawan-kawan dia dan family dia pun tahu, kalau mengadap laptop tu, takde benda lain la nak buat selain update entri, blogwalking, edit-edit blog. Boleh katakan farasakura akan bengang kalau tak boleh update setiap hari.

Tapi biasa la, kalau kita minat apa-apa pun mesti ada orang tak suka. Itu lumrah alam la, yang penting kita kena pertahankan apa yang kita minat tu dengan yakinnya supaya takde orang boleh kutuk-kutuk kita. SABAR! Ya, itulah perkara yang paling penting dalam dunia blogging. Tak semua orang mampu bersabar dengan apa yang orang lain kutuk atau kondem kita. Tapi kita tak boleh biar orang pijak kepala kita.

Tapi hari ni farasakura kalah... Kalah sebab ada benda lain yang dapat mengalihkan perhatian seorang yang gilakan blogger iaitu

NANGKA MASAK LEMAK CILI API !

sumpah kalau korang buat time kenduri kawin korang nanti, jangan lupa ajak farasakura....tolonglah...ni feveret makanan kot..tadi farasakura pergi nak beli makanan kat cafe V3 lepas tu terpandang sesuatu yang farasakura sangat gilakan ! OMG !

NANGKA MASAK LEMAK CILI API !
 
tanpa berfikir panjang, terus beli... hehehe ada kat sebelah ni...fuhhh memang terliur la bila fikir..tak sabar nak makan... heehehe memang inilah makanan feveret farasakura selain ketam masak lemak cili api.. amboii semua cili api je kan...

Apa menu korang tengahari ni ? Kongsikan cepat ! I'm waiting

ni menu farasakura ☺ yeayyy !

cincauuu
nasi +nangka+ikan goreng !

16 comments:

Bayu Kenangan said...

amboi... sedapnya nangka tu... kalau ada sambal belacan lagi sedap...

Qaseh dalia adelia said...

xsuka nangka hihihi ...

anaiha yusof said...

hahah sedap2 bteol2 plus sambal belacan sedap.
btw,ana dari mrsm pengkalan hulu=)

marish sha said...

sedap nyaaaa, sha suka kuah je ,
masak lemak cili api ,
ape2 isi tak kesah janji masak lemak cili api .
nak nak nak

Sunah Mohammad said...

hehe..macam sama je kita part blog tu...;)

farasakura said...

@Bayu Kenangan mmg sedappp XD

farasakura said...

@Qaseh dalia adelia sedap laa qasehh....penah cuba tak ;)

farasakura said...

@anaiha yusof heee terliur tak ?? ngehehe

farasakura said...

@marish shatula..masak cili api semua sedap kan :D

farasakura said...

@Sunah Mohammad hee same mcm mne tu XD

Ujang9897 said...

erk...tak makan lagi ni...=)

Ila said...

terliur agak tgk gulai nangka tu..hehehe

farasakura said...

@Ujang9897 haha pegi la makan ujang oiiii

farasakura said...

@Ila ahaks mmg sedappp ;)

Ujang9897 said...

erk...tak makan lagi ni...=)

farasakura said...

@anaiha yusof heee terliur tak ?? ngehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...