Kuat Blushing ! Haa kantoi... OMG

Salam alaik....

Pernah tengok orang blushing tak.. Haa mesti ada kawan-kawan korang yang selalu blushing kan. Blushing ni perkara normal la kalau kita malu kan. Selalunya yang muka putih melepak tu la paling obvious kalau dia blushing. Hahaha kantoiii

Blushing ni terjadi apabila kita terasa malu dan darah akan pantas naik ke muka menyebabkan muka kita seakan-akan kemerah-merahan. Perkara ini normal kat semua orang, so jangan la rasa pelik even kulit ko warna apa pun, akan nampak la ko blushing. Kalau tak nampak pun, ko macam ala-ala malu-malu kucing..Hahaha kantoii

Fakta : Tak semestinya bila kawan korang blushing tu maknanya dia memang malu atau mengiakan apa yang korang kacau-kacau dia

Contoh : "Ohh fara ko dengan dia yer...ala ehem ehem dari course ABCD tu.. Ele-ele ingat kitaorg tak tahu ke..haha"

Pesalah : Dan mukanya kelihatan blushing-blushing gilaa walaupun perkara itu tak benar sama sekali. Seriously tak tipu ni

Moral of the story : Tak semestinya kalau orang tu blushing, benda yang dia "blushing"kan itu betul..Haa kantoii

p/s : farasakura seriously cepat blushing..aiyokkk memang selalu kena bahan ar...haaa kantoii sudahh OMG !

OMG ! ni la ala-ala muka orang blushing.. aww
comel gila bila syaoran malu..aww jugakk

18 comments:

nadhya ashee'kin said...

saya nk blushing lah >.<
boleh tak ? kikiki :P

farasakura said...

@nadhya ashee'kin heee boley2.. ;)

r0kerGile said...

seumur id0p aku xpernah blushing k0t..c0me on laa..hahahaha~

farasakura said...

@r0kerGile hahaha rocker giloo...ecece xnk ngaku plak ko pnah blushing en en XD xpe2 ak senyap je...xgtau org...hahaha

r0kerGile said...

haha..utk ape aku nk blushing plk??..xmgkn beb~

farasakura said...

@r0kerGile haaa siap la kau ak buat ko blushing nnti...haaa jgn men2

s.y.a.r.q said...

org yg blushing nmpk comel je.hehehe

farasakura said...

@s.y.a.r.qhahaha ye kerr..segannyerr ;)

tomato said...

haha ! betol3! tpi kdg2 kan, dlm fb ke blog ke, boleh blushing gak scra tibe2..huhu

farasakura said...

@tomato ececee cik tomato blushing dgn spe ni... cecite sket ;)

farasakura said...

@s.y.a.r.qhahaha ye kerr..segannyerr ;)

r0kerGile said...

haha..utk ape aku nk blushing plk??..xmgkn beb~

s.y.a.r.q said...

org yg blushing nmpk comel je.hehehe

farasakura said...

@nadhya ashee'kin heee boley2.. ;)

nadhya ashee'kin said...

saya nk blushing lah >.<
boleh tak ? kikiki :P

Anonymous said...

ha...baru la saye tau maksud blushigg......hehe,thanks=)

Anonymous said...

ha...baru la saye tau maksud blushigg......hehe,thanks=)

farasakura said...

@Anonymousheee ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...