Geng suka makan ais

Salam alaik..

Menyepi dalam minggu ni, FS kembali dengan senyuman yang dibuat-buat kerana ditipu =,= Ok la, taknak cerita sedih panjang-panjang...

FS rasa ramai giler-giler orang yang suka FS. Kalau kawan-kawan FS tu, mostly semua memang suka makan ais.. Lepas minum air yang ada ais tu, konfemla FS nampak laju je tangan nak amik ais sebab nak makan ais. Siap kunyah ais tu... Hadoii sedap sangat ke ?

FS adalah orang yang tak makan ais dan suka menghalang mereka yang disayangi untuk makan ais.. Ececece heee baik tak saya ? Lol puji diri sendiri pulak... Seriously bila nampak orang makan ais je, konfemla FS akan curik ais dia dan FS.. Aish takde la.. FS akan amik cawan berisi ais tu dan jauhkan dari orang tu.. Hahaha nasibla korang yer :P

Tapi kadang-kadang tu dah tak larat nak nasihat.. Hahaha adesss.. Kepada yang suka makan ais ni, FS nak bagitau KEBURUKAN makan ais ni.. Haaa jangan skip pulak. Lalalalaa

1. Petanda korang kekurangan iron dalam badan (hailooo pegi la check doc yer)
2. Boleh menyebabkan gigi rosak
3. Menyebabkan anemia
4. Boleh menyebabkan kedut kat bibir -untuk perempuan (sama macam perokok)

So amacam ? Nak stop ke tak makan ais ? Kalau yang tak makan ais tu baguslah.. Kalau yang makan tu.. Hadoii faham-faham je la... Kanak-kanak yang suka makan gilooo makan ais dalam hidup FS adalah Iqa Chan yang cun tapi sengal hahaha..jangan marah ye iqa channn...♥ u laa

Orait, kalau korang pencinta ais yang sejati, sila la fikirkan yer.. :) Jom makan nasi lemak ayam kampun .. hahaha

11 comments:

HAEKAL HALED said...

bes k0t ais kadang2..haha

farasakura said...

@HAEKAL HALED ngeng...xelok =,=

imnabila said...

sy slh sorg yg mmg dh addict kat ais ni..mmg mcm penagih tegar la.

cam no nih ..? (=..=)

farasakura said...

@imnabila cuba la kurangkan okey dear :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam fara..makasih yer!

farasakura said...

@♥♥azatiesayang ♥♥ pleasure dear ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam fara..makasih yer!

HAEKAL HALED said...

bes k0t ais kadang2..haha

imnabila said...

sy slh sorg yg mmg dh addict kat ais ni..mmg mcm penagih tegar la.

cam no nih ..? (=..=)

myravea said...

myra btol2 addict dgn ais since form 3, n now da 20tahun da pon..fuhh, now nak kurangkan makan ais sbb takut ade effect pulak nanti..hehee

farasakura said...

@myravea boleh tu sis ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...