Perempuan suka Coklat == Gemuk !

Bila korang sebut pasal coklat je mesti korang cakap kalau dah nama perempuan mesti gilakan coklat kan... Haishhh mana ada ! Tipulahh tu.. Sebab FS tak suka pun =,=

Cadbury, Ferrero, Von Houten semua FS tak layannn

Tapi memang betullah, kebanyakkan perempuan memang suka coklat ni.. Termasuklah kawan-kawan FS, mama FS, kakak-kakak FS, senior, junior semua lahh... Diorang memang gilakan coklat.. Hadoii pantang je nampak coklat kan korang... Tapi FS ? Langsung tak... Makan sikit-sikit adalah tapi jarang la sangat.. Serius memang tak minat pun..

Penah sekali kat UTP ada choco-choco fair, so FS pergilah tengok dan beli satu coklat ni.. Last-last FS makan satu je, yang lain bagi kawan-kawan jer..Serius tak minat... Tak tahu la kenapa =,= so jangan tanyalah la kenapa :)

Kalau yang berkait dengan coklat tu macam
- kek coklat
- donut bersalut coklat
- biskut coklat
- jem coklat macam nutella tu
- air coklat

Semua la saya tak minat okeh.. So jangan belanja saya makan coklat tau.. Belanjalah makan benda lain.. MCD ke Pizza Hut ke..Hikhik tau2...

Cop2...kenapa perempuan gilakan coklat ?

Ada orang cakap, bila perempuan stress, dia akan makan coklat dalam kuantiti yang banyak .. Betul ke ? Serius ke ? Perempuan bila stress...Diorang akan makan apa-apa la dalam kuantiti yang banyak supaya dapat hilangkan stress.. Betul kan ?  Hahaha

Hahaha tak gemuk ke.. Jap2...coklat boleh buat perempuan gemuk ke ? Hahaha korang try la.. Kalau dah ada jawapannya, bagitahu saya...Okehhh :)

Tapi setakat ni, FS tengok orang suka makan coklat, elok je kurus jer..Tak pernah naik pun berat diaorang tu... Hahaha so tak semestinya makan coklat boleh buat gemuk tapi makan coklat yang berlebihan boleh buat gemuk okey..

Perempuan makan coklat banyak-banyak == Gemuk
hahaha cubalah formula ni..kalau menjadi bagitahu la

p/s : saya suka makan gula-gula..hahaha dapat hacks pun jadi la...saya suka jadi kanak-kanak lagiii..rindunya nak join contest dan giveaway :(

12 comments:

aliarosli said...

hahhahahha,suke cokelat
takgemok lah
dan memang cokelat boleh hilangkan stres walaupun makan sikit

stres memang lahj pompan makan sume bende dalam kuantiti yang banyak

farasakura said...

@aliarosli hahaha tu la...perempuan ni mmg ske makan...klu dah tension tu, lapar pun menjadi-jadi..asyik nak makan je..hahaha ^^

Rozuan Ismail said...

LELAKI SUKA COKLAT TAK GEMUK KAN..HEHE

farasakura said...

@Rozuan Ismail hahaha LOL...nanti FS selidik dulu... :P

Asha Shalina said...

saya suka coklat sejak dlm perut lagi. mak saya yang cakap. haha. i'm a chocolate lover. agak2 saya gemuk tak? ;)

farasakura said...

@Asha Shalina hahaha macam tak gemuk je ^_^ berisi eh?? wahh selalu makan coklat ke??

Nabilah Zainal said...

aik. asal hari tu gi big apple dengan aku, ko amik donut salut coklat. haih..

farasakura said...

@Nabilah Zainal hahaha tu kes xtahu nak pilih ape....

RahsiaCoklat said...

tak semestinya makan coklat boleh.kalau terlebih memang boleh gemuk tapi lagi best jual coklat dapat gak duit.nak belajar join saya nak tak

RahsiaCoklat said...

tak semestinya makan coklat boleh.kalau terlebih memang boleh gemuk tapi lagi best jual coklat dapat gak duit.nak belajar join saya nak tak

Rozuan Ismail said...

LELAKI SUKA COKLAT TAK GEMUK KAN..HEHE

Jαnnαhツ said...

coklat memberi ketenangan and kegembiraan sebab coklat akn buat badan kita rembeskan hormon endorphines, yg boleh bagi sensasi kegembiraan... so banyak2 lah makan coklat bile stress tp jangan banyak sangat.. bersederhanalah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...