Fakta mengenai tempat menyimpan buku buat orang gayat

Tempat menyimpan buku sama ajer maksud dengan perpustakaan awam, pusat sumber sekolah, pustaka, information resource center, dan lain-lain.

Sama ada korang perasan atau FS sorang je yang perasan atau "perasan" yang semua tempat tu selalunya berada di tempat yang tinggi kalau dia berkongsi bangunan dengan bilik lain.

Perpustakaan awam atau perpustakaan yang besar-besar tu dikecualikanlah sebab satu bangunannya dia yang punya..

Contoh yang paling dekat lah, pusat sumber sekolah. Mesti tingkat yang paling atas la nak letak... Haa kalau ada 3 tingkat, memang tingkat 3 lah PSS nyer..Kalau ada 4 tingkat, 4 tingkatlah kena naik jawabnya.. Tu yang selalu FS nampak lah.. Dari sekolah rendah sampai la sekolah menengah... Dah macam turun temurun la yer HAHAHA

Yang kat universiti ni dikecualikan la yer, sebab satu bangunan tu memang untuk simpan buku yang banyak tu.. Fuhh.. Kalau korang hebat la kan, berapa banyak buku ada dalam IRCUTP tu.. Haa jawab-jawab..

tak pernah lagi sampai tingkat atas..HAHA gayat!
Ciss yang saya paling sedih sekali, bila dia buat tingkat atas sekali, saya gayat lah.. lagi satu saya ni tak larat la nak naik tinggi sangat dengan berat yang ada... HAHA penat lorhh...Saya sudah gemuk tauu...

Tapi yang best kalau pergi tempat ni, kita boleh pinjam novel la.. kat sekolah menengah dulu, fuhh banyak gila novel best-best.. Serius memang mantopp la ex-skola ku dulu.. Hihihi memenuhi citarasa betul :P

Kat IRCUTP pun ada novel best la jugak kot.. Hihi pernah la pinjam segondol novel..HAHAHA penuh je beg yer.. Kembung-kembung la beg saya.. Lalala seronoknya.. Haaa nak pinjam la novel nanti.. Hehehe tapi yang malasnya kena pakai kasut tutup la macam sebelah tu.. Hahaha saya ni memang suka ikut peraturan lah sangat..HAHAHA baguslah tu yer farasakura oi..

p/s : semua tu adalah alasan farasakura sebab dia sangat malas nak naik tangga dan pergi bertugas time sekolah dulu....HAHA habislah kalau cikgu baca :P

2 comments:

afiq. said...

peh. saja an nak promote irc.
taw lah dah jadi FIRC ahahaha

farasakura said...

@afiq. LOL xde maknanya..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...