tutorial : cara nak open new tab untuk ke link lain

Baru ajer belajar dari seorang blogger ^__^

Cara untuk open new tab kalau kita tekan link lain, so link yang lama takkan terganggu.. Yeayyy

1. Klik Design -> Edit HTML

2. Ctrl+F

3. Find :  <head>

4. Masukkan kod di bawak selepas kod <head>
   <base target='_blank'/>

5. Jadi macam ni
    <head>
   <base target='_blank'/>

Save dan lihatlah perubahannya :)

credit to : blog mirul

9 comments:

Ummu Khaulah Hasan said...

ok, pasni nak try pulak..
hehe. tengkiyu ;)

singgah sini dan follow blog cantik dye ;)

wish u luck..

kalau sudi, jemput la singgah sambil klik follow kat blog hingusan kite jugak. heehee ;)

farasakura said...

@Ummu Khaulah Hasan pleasure dear :)

Ummu Khaulah Hasan said...

ok, pasni nak try pulak..
hehe. tengkiyu ;)

singgah sini dan follow blog cantik dye ;)

wish u luck..

kalau sudi, jemput la singgah sambil klik follow kat blog hingusan kite jugak. heehee ;)

Mr.Baiz said...

mintak share yer

farasakura said...

@Ummu Khaulah Hasan same2 :)

farasakura said...

@Mr.Baiz no probs ;)

c genk bah ne said...

fuh,,,akhirnya genk jumpa juga tuto ne..
dah penah jumpa tuto ne kat blog lain,tp bila preview x jadi pula..
makasi tutpnya..genk nak kongsi tuto ne boleh tak?tapi genk letak link blog awak lah..
kalu boleh bg respon kat blog genk ya ^_^
makasi

farasakura said...

@c genk bah ne no probs ;)

zOeY zAu YaH said...

dah try..sgt membantu..tq ye =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...