Tuesday, May 24, 2011

tutorial : cara nak open new tab untuk ke link lain

Baru ajer belajar dari seorang blogger ^__^

Cara untuk open new tab kalau kita tekan link lain, so link yang lama takkan terganggu.. Yeayyy

1. Klik Design -> Edit HTML

2. Ctrl+F

3. Find :  <head>

4. Masukkan kod di bawak selepas kod <head>
   <base target='_blank'/>

5. Jadi macam ni
    <head>
   <base target='_blank'/>

Save dan lihatlah perubahannya :)

credit to : blog mirul

9 comments:

Ummu Khaulah Hasan said...

ok, pasni nak try pulak..
hehe. tengkiyu ;)

singgah sini dan follow blog cantik dye ;)

wish u luck..

kalau sudi, jemput la singgah sambil klik follow kat blog hingusan kite jugak. heehee ;)

farasakura said...

@Ummu Khaulah Hasan pleasure dear :)

Ummu Khaulah Hasan said...

ok, pasni nak try pulak..
hehe. tengkiyu ;)

singgah sini dan follow blog cantik dye ;)

wish u luck..

kalau sudi, jemput la singgah sambil klik follow kat blog hingusan kite jugak. heehee ;)

Mr.Baiz said...

mintak share yer

farasakura said...

@Ummu Khaulah Hasan same2 :)

farasakura said...

@Mr.Baiz no probs ;)

c genk bah ne said...

fuh,,,akhirnya genk jumpa juga tuto ne..
dah penah jumpa tuto ne kat blog lain,tp bila preview x jadi pula..
makasi tutpnya..genk nak kongsi tuto ne boleh tak?tapi genk letak link blog awak lah..
kalu boleh bg respon kat blog genk ya ^_^
makasi

farasakura said...

@c genk bah ne no probs ;)

Anonymous said...

dah try..sgt membantu..tq ye =)

Trip to Toronto and Montreal (Day 2)

Assalamualaikum and hello everyone, On the second day, we went to the one and only Niagara Falls. Oh my goodness, this is one of my dre...