tutorial : save energy mode for the future of your blog

Belajar dari blogger lain jugak ^___^ Ilmu tu kan luas.. Hee mekasihh sebab ajar yang simple je yer kat FS ni

FS nak ajar step by step terus kat korang :)

Cara untuk buat energy saving mode untuk blog anda yang kiut miut tu

1. Klik Design -> Add Gadget -> HTML/JavaScript

2. Paste kod di bawah
<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>

3. Save dan lihat perubahannya.

Selamat mencuba bagi yang belum mencuba yer.. Sonang ajer..Zillions like ^___^

credit to: fezal mohd dan website kod ni

18 comments:

Sunah Mohammad said...

memang betul2 save energy ye fara? tertanya2 selama ni..sebab tengok ramai gak yang buat..huhuhu..

farasakura said...

@Sunah Mohammad yup..insyaAllah..try la tgok website ni.. http://www.onlineleaf.com/

Sunah Mohammad said...

@farasakura

ok, ok~ thanks~ :)

KatekateKite said...

dah buat, terimakasih! =D

tepi untuk ape ye nak save energy nih?

KatekateKite said...

ok, dah faham, dah baca dah pun link atas tu =)

yea!!!!!!! kite dah save energy! =D

farasakura said...

@Sunah Mohammad sama2 :D

farasakura said...

@KatekateKite same2 dear ;D

Irma A.Wahid said...

thx fara~~huhu

farasakura said...

@Irma A.Wahidsama2 :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

terus kakD copy tanpa rasa segan n malu...hehehhehehe...

terima kasih ye...

farasakura said...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ heee no probs ^___^
jgn malu jgn segan XD

farasakura said...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ heee no probs ^___^
jgn malu jgn segan XD

Irma A.Wahid said...

thx fara~~huhu

KatekateKite said...

ok, dah faham, dah baca dah pun link atas tu =)

yea!!!!!!! kite dah save energy! =D

CIK CT said...

yay ! da jdik . thx <3

farasakura said...

@CIK CT same2 ^____^

nurani said...

da buat..maceh awk..:)

farasakura said...

@nurani pleasure awak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...