Tuesday, May 24, 2011

tutorial : save energy mode for the future of your blog

Belajar dari blogger lain jugak ^___^ Ilmu tu kan luas.. Hee mekasihh sebab ajar yang simple je yer kat FS ni

FS nak ajar step by step terus kat korang :)

Cara untuk buat energy saving mode untuk blog anda yang kiut miut tu

1. Klik Design -> Add Gadget -> HTML/JavaScript

2. Paste kod di bawah
<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>

3. Save dan lihat perubahannya.

Selamat mencuba bagi yang belum mencuba yer.. Sonang ajer..Zillions like ^___^

credit to: fezal mohd dan website kod ni

18 comments:

Sunah Mohammad said...

memang betul2 save energy ye fara? tertanya2 selama ni..sebab tengok ramai gak yang buat..huhuhu..

farasakura said...

@Sunah Mohammad yup..insyaAllah..try la tgok website ni.. http://www.onlineleaf.com/

Sunah Mohammad said...

@farasakura

ok, ok~ thanks~ :)

KatekateKite said...

dah buat, terimakasih! =D

tepi untuk ape ye nak save energy nih?

KatekateKite said...

ok, dah faham, dah baca dah pun link atas tu =)

yea!!!!!!! kite dah save energy! =D

farasakura said...

@Sunah Mohammad sama2 :D

farasakura said...

@KatekateKite same2 dear ;D

Irma A.Wahid said...

thx fara~~huhu

farasakura said...

@Irma A.Wahidsama2 :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

terus kakD copy tanpa rasa segan n malu...hehehhehehe...

terima kasih ye...

farasakura said...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ heee no probs ^___^
jgn malu jgn segan XD

farasakura said...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ heee no probs ^___^
jgn malu jgn segan XD

Irma A.Wahid said...

thx fara~~huhu

KatekateKite said...

ok, dah faham, dah baca dah pun link atas tu =)

yea!!!!!!! kite dah save energy! =D

CIK CT said...

yay ! da jdik . thx <3

farasakura said...

@CIK CT same2 ^____^

nurani said...

da buat..maceh awk..:)

farasakura said...

@nurani pleasure awak :)

Trip to Toronto and Montreal (Day 2)

Assalamualaikum and hello everyone, On the second day, we went to the one and only Niagara Falls. Oh my goodness, this is one of my dre...