Iklan Bodoh!

Salam alaik....

Sori entri agak kasar sedikit sekadar untuk menyedarkan korang jangan mudah tertipu dengan orang yang suka menipu duit kita..

Cara dia senang je...Dia akan buat iklan untuk kerja bla bla bla pastu dia akan bagi guidelines then kita akan bayar sejumlah duit kat dia..

Cara-cara untuk dapat duit ? Huh takde pun keje yang kita buat tu...Alih-alih kena cari orang untuk buat sebijik macam kita buat.. Nak tahu apa kita kena buat?

1. Daftar + bayar kat dia
2. Ikut arahan dalam folder ada dia bagi
3. Arahan tu termasuklah kena buat website
4. Lepas tu kena rajin la supaya ada orang akan masuk web kita tu
5. Lepas tu tunggu orang daftar, dan bayar duit kat kita pulak
6. Dan akan berulang dari step 1 sampai ntah bila

Kemudian, lepas habis baca semuanya baru FS terfikir, woii bila aku akan keje sebijik macam ko cakap dalam website ko tu! Seriously penipu lah camni... Tak sanggup la FS nak menipu duit orang lain yer... Huh setakat kerja macam tu, tu bukan kerja namanya.. FS ingat akan diberi task, lepas tu siapkan pape... Tapi sebenarnya, takde mende!

Banyak lagi la caranya nak cari duit... Kalau setakat suruh orang daftar lepas tu kita buat iklan yang sama, huh! Pusing-pusing balik je keje tu.. Baik FS buat online shopping... Sekurangnya FS nampak kerja tu kita usaha sendiri.. Kalau nak buat online service pun kita kena la nampak mana kerjanya.. Tak kisah la apa pun.. Bukan mengulang apa yang "upline" buat... Sebijik plak ayat tu.... 

Harap lepas ni jangan la korang tertipu.. Dan kalau orang yang sedang "kerja" yang korang kata kerja sangat huh jangan la tipu orang.. Dan saya mengaku saya tertipu.. Mungkin tertipu dengan iklan tu..

Fikirlah..Orang niat baik nak cari kerja tambah duit... Tapi setakat cara macam ni memang tak baguslah.. Nanti orang yang tertipu pun akan buat benda yang sama untuk dapat duit dorang balik.. Tak ke kesian camtu.. Hentikan lah korang.. 

FS tak sanggup nak tipu duit orang so harap korang pun begitu... Banyak lagi cara nak cari duit secara online ni.... ^___________^ Kalau setakat buat iklan yang sama dan akan dibuat berulang kali tanpa ada kerja lain, urm memang "kerja"la sangat..

Wasalam

p/s : pls korang pun jgn tertipu ok

8 comments:

mirul said...

sebijik mcm sistem piramid. wakakaa. dah dah, jgn caye dah

farasakura said...

@mirul ngeee baikkk

Nabilah Zainal said...

alahai... hang join ka? berapa hang kena bayar? benda macam ni dah banyak dibicarakan kat tenet. dah jelas2 menipu. sebelum start sesuatu bisnes..kita kena google dulu review.. Hu~~

farasakura said...

@Nabilah Zainal ngeee aku ingt benda betul...rupe2nya ditipu...ak percaya sbb ak jmpe dr sorg blogger..tpi xnk ar tuding jari kat sape2..sekadar pengajaran utk semua :)

Nabilah Zainal said...

@farasakuraooo.. ye ke.. hurm... x pe.. lepas nih dah tak terkena la..

farasakura said...

@Nabilah Zainal ngeee membazir duit makan utk seminggu T______________T sabar je la

syaimz said...

oh,dang! dont believe them mah!

yang penting,anda ditag!

http://syaimzhebatz.blogspot.com/2011/06/aesya-zealous-2nd-giveaway.html

farasakura said...

@syaimz ngeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...