nilai sebuah hijrah

Assalamualaikum :)

Dah lama rasanya FS tak update blog ni.... Tetiba pulak harini nak update sebab rindu nak kongsi 'something' yang FS rasa sangat bernilai untuk kita kongsi bersama. InsyaAllah

Sekarang ni alhamdulillah ramai yang FS tengok dah berhijrah. Tak kira la orang biasa ke artis ke budak u ke.. Dari yang kurang kepada yang baik. Dan dari yang baik kepada yang lebih baik.. FS sangat adore diorang.. Terkadang berfikir.. Bagaimana dengan AKU ? Satu keputusan dan satu jawapan yang susah sangat FS nak rungkaikan...

Alhamdulillah.. sorang bff's FS dah semakin cantik sekarang.. IQA :) Sayang, bila fara tengok iqa, fara rasa sesuatu yang tak dapat diungkapkan... You are looking more and more beautiful now :)

Farahin Ramli...Nama kita lebih kurang sama kan... Maksud nama kita = kegembiraan.. FS sangat adore melihat kamu.. Peribadi dan pekertimu telah membuat ramai yang ingin jadi sepertimu.. Ya, bukan mudah untuk berubah..

Bukan senang nak berubah.. Perlukan istiqamah dan hati yang kuat untuk melawan nafsu dan duniawi yang suka melalaikan manusia... Ya Allah, tunjukkan aku jalan...

Aku sendiri tidak pasti dengan jalanku... Aku mencuba dan terus mencuba mencari jalan.. Yang pasti jalan itu bukan mudah.. Yang pasti jalan itu pasti sukar untuk aku lalui.. Ya, Allah..Tunjukkan jalan yang engkau redhai....Terangkan hati-hati kami... 

Ya Allah, permudahkan kami semua mencari jalan yang diredhaiMu.. Amin

Satu tujuan kita di dunia iaitu mencari keredhaan Illahi dan mengidamkan syurga yang kekal abadi.. Namun semua itu bergantung pada amal kita di dunia.. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui segala-galanya.. Ya Allah, tunjukkan aku jalan...

Cubalah secara perlahan-lahan..Yakinlah Allah ada di sisi mu  selalu.. :)

*Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa rindu belum berbunga

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu takkan ber bunga

Ku cuba menghulurkan
Sebuah hadiah kepada Mu
Tapi mungkin kerana isinya
Tidak sempurna tiada seri

Ku cuba menyiramnya
Agar tumbuh dan berbunga
Tapi mungkin kerana airnya
Tidak sesegar telaga kauthar

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu tak akan berbunga
Jika tidak mengharap rahmat Mu
Jika tidak menagih simpati
Pada Mu ya Allah

Tuhan hadiahkanlah kasih Mu kepadaku
Tuhan kurniakanlah rinduku kepada Mu
Moga ku tahu
Syukur ku hanyalah milik Mu

Raihan- Sesungguhnya :)

semua di dunia ni kepunyaan Allah.jadi beringatlah wahai manusia. jangan alpa
semoga kita menjadi insan yang diredhai-Nya :)

2 comments:

Outbound training malang said...

kunjungan gan .,.
saat kau kehilangan arah ingatlah masih ada yang menolong mu
dan tetap berdoa mengharap untuk menemukan jalanmu.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.

diera_nadiera ulalaaa~ said...

salam si cntik mnis..diera sggh blog glamour spt owner nih.subhanallah. indh spt pemiliknya ^_^ suka2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...